Ankara Dış Cephe Mantolama

Binalarda Isı Yalıtımı İçin İçten, Dıştan Ve Sandviç Duvar Olmak Üzere 3 Farklı Yöntem Uygulanır. Isı Köprülerinin Oluşumunu Önlemek Ve Yalıtımın Sürekliliğini Sağlamak İçin Yapılan En İyi Uygulama Mantolama Uygulamasıdır. Dış Cephe Mantolama Uygulaması Yapı Fiziği Açısından En Uygun Olan Isı Yalıtım Sistemidir.

Mantolama Mevsim Şatlarına Göre Isı Kayıp Ve Kazançlarını Engellemek İçin Bina Dış Kabuğunun Isı Yalıtım Malzemeleri İle Kaplanmasıdır. Teknik Olarak İse Isı Köprüsü Oluşturmadan Gerekli Isı İletim Katsayısına Ulaşmak İçin Bina Dış Yüzeyine Yapılan Isı İzolasyonudur.

Mantolamanın Avantajları

Bina Dış Yüzeyindeki Her Türlü Kiriş, Kolon, Hatıl Vb.. Betonarme Yapı Elemanlarını Tamamen Yalıtarak Isı Köprülerinin Oluşmasını Engeller.

Binayı Dışarıdan Bir Manto Gibi Sararak Ana Malzemede Sıcaklık Farkları Sebebi İle Oluşabilecek Çatlakları Ve Hasarları Önler.Dış Duvarlarda Oluşan Yaz Kış Sıcaklık Farkları 5 Oc Kadar Çıkabilmektedir.

Bina Dış Duvarları Dış Ortamın Tüm Etkilerinden Korunur.

Yoğuşma Riski En Aza İndirilir.

Hem Isı Hem De Su Yalıtımı Sağlar

Tekniğe Uygun Yapılmış Bir Mantolama Uygulaması %50 Ye Varan Isı Tasarrufu Sağlar.

Mantolama Yapılmış Binalarda Isı Dengeli Bir Şekilde Dağıldığı İçin Yoğuşma Ve Hava Akımı Olmaz, Bu Sayede Konforlu Bir Yaşam Alanı Elde Edilmiş Olur.

Yakıt Tüketimini Azalttığı İçin Çevrenin Korunmasına Katkı Sağlar.

Binanın Dış Duvarlarında Beton İçindeki Donatıları Korozyona Karşı Koruyarak Bina Ömrünü Uzatır.

Mantolama Nerelere Yapılır

Binaların Dış Duvarlarına, Çatılarına, Toprak Temaslı Mahallere, Katları Ayıran Döşemelere, Depo Garaj Gibi Isıtılmayan Bölümlere Bakan Kısımlara Ve Soğuk Hava Depolarına Mantolama Uygulaması Yapılabilir.

Mantolama Ne Kadar Sürede Yapılır

Mantolama Uygulaması Orta Büyüklükteki Bir Bina İçin Ortalama 1-4 Hafta Arasında Sürmektedir. Hava Koşulları, Binanın Büyüklüğü, Uygulamada Çalışacak Personel Sayısı Bu Süreyi Olumlu Ya Da Olumsuz Etkileyebilmektedir. Kuvvetli Rüzgar, Sis Ya Da Yağmurlu Hava Koşullarında Mantolama Uygulaması Yapılmamalıdır.En İdeal Zaman, Uygulama Yapılacak Dış Yüzeyin Ve Ortam Sıcaklığının En Az +5 Oc Olduğu Dönemdir.

Mantolama Sistemleri Nasıl Korunur

Eski Binalarda Mantolama Tatbikatları Öncesinde Klimaların, Antenlerin, Tabelaların, Çamaşır Demirlerinin Tümünün Sökülmesi Gerekmektedir. Sistemin Ana Prensibi Hiçbir Aralık Kalmadan Cephenin Tamamının Isı Yalıtım Levhaları İle Kapanması Olduğu İçin Söz Konusu Unsurların Mantolama Sonrası Cepheye Monte Edilmemesi Çok Daha Sağlıklı Bir Karar Olacaktır. Yine Eski Binalarda Daire Doğramalarının Değiştirilmesi Düşünülüyorsa Mantolama Öncesi Bu Değişikliğinde Yapılması Da Sistemin Zarar Görmemesi Adına Önemli Katkı Sağlayacaktır. Bazı Binalarda Zemin Katlar Araç Otoparkına Cephelidir. Bu Tip Durumlarda Cephe Duvarının Önüne Çiçeklik, Çit Veya Araçlar İçin Lastik Bar Demirlerinin Konması İstenmeyen Kaza Risklerini Ortadan Kaldıracaktır.

Bina Yönetimlerinin Mantolama Sonrası Kat Malikleriyle Beraber Ortak Karar Alarak İlerleyen Dönemlerde De Dış Cephe Isı Yalıtım Sistemlerine Özel Yönetim Tedbirleri Alınması Herkesin Ortak Çıkarına Olacaktır. Tüm Bu Tedbirlere Rağmen Onarım İsteyen Bir Durum Söz Konusu Olduğunda Binanızın Uygulamalarını Yapan Firmayla Görüşüp Yardım Talep Etmeniz Doğru Bir Seçim Olacaktır.

Yapınızın Ömrü Ve Sizin Yaşam Alanınızın Sağlığı Açısından Günümüz Yapı Sektörünün En Geçerli Çözümü Olan Dış Mantolamanın Avantajlarından Sonuna Kadar Faydalanmanız Yine Sizin Elinizdedir.

Enerji Kimlik Belgesi

Binaların İç Ortamları İle Dış Ortamlarını Birbirinden Ayıran Ve Bina Zarfı Olarak Da Bilinen Dış Duvarlar, Pencereler, Kapılar, Tavan, Çatı Ve Diğer Döşemelerden Oluşan Yapı Elemanları Dış Etkenlerden Korunmalıdır.

Binalarda Isı Kaybeden Yüzeyler Doğru Yalıtılmaz ise Isı Kaybı ve Buna Bağlı Olarak da Enerji Maliyetleri Artmaktadır. Özellikle Müteahhitler Ve Kullanıcılar Isı Kayıplarını Göz Ardı Ederek Konutların Sadece Dış Özelliğine Önem Vermekte, Konutların Yapım Aşamasında Uygun Olmayan Yapı Malzemeleri Seçimi Ve Yapılmayan Çok Basit Uygulamalar İle Binanın Kullanım Ömrü Süresince Bina Sahiplerinin Bütçelerine Hem De Daha Fazla Yakıt Tüketerek Çevreye Ve Ülke Ekonomisine Zarar Vermektedir.

Bu Olumsuzlukları Engellemek Amacıyla 2000 Yılında Yürürlüğe Giren Binalarda Isı Yalıtımı Yönetmeliği’ne Göre Yeni Konutlar Isı Yalıtım Uygulaması Gerçekleştirilmiş Şekilde Projelendirilmek Zorunda Olup Eski Binaların Da 2017 Yılına Kadar Enerji Kimlik Belgesi Alma Zorunluluğu Bulunmaktadır.

Enerji Kimlik Belgesi Temininin En Önemli Adımı Da Konutların Isı İzolasyonu Uygulamasının Gerçekleştirilmiş Olmasıdır. Binalarda Isı Yalıtım Kalınlığının Optimum Şekilde Seçilmesi, Isıl Konforun Sağlanmasında Ve Bina Enerji Sınıfınını Belirlenmesinde En Önemli Etkenlerden Biridir.